• Welzijn en abnormaal Gedrag bij Honden

  Module 5a

  In deze 3-daagse module ligt…

  Lees meer
 • Toegepaste Ethologie van de Hond

  Module 1a

  In deze 6-daagse module leer…

  Lees meer
 • Netwerkkaart

  Op zoek naar hulp bij het gedrag van je hond?
  Zoek hier een door DogVision gediplomeerde gedragstherapeut.

  Lees meer

Opleiding Kynologisch instructeur

(vernieuwd vanaf 2021)

Als kynologisch instructeur lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een harmonieuze relatie tussen mens en hond. Dit doe je door het geven van opvoedcursussen, waarin je als instructeur mens en hond helpt om zich samen aan te passen aan onze ingewikkelde maatschappij. Maar dit kan natuurlijk ook in de vorm van allerlei andere cursussen, van recreatie en jacht tot detectie en africhting.

In deze unieke en vernieuwde opleiding van DogVision tot kynologisch instructeur ga je  in de praktijk doorgronden hoe je honden bepaald gedrag stapsgewijs aanleert. Vooral ook hoe je ze op een effectieve en diervriendelijke manier traint, om die zo bijzondere band tussen hond en mens te versterken.

In deze opleiding vergroot je bovendien je eigen vaardigheid om honden te trainen. Zelf honden kunnen trainen is immers een noodzakelijke voorwaarde als je goed wil leren lesgeven aan mens-hond combinaties.

De doelgroep voor deze opleiding is iedere hondenliefhebber, die

 1. een extra stap wil maken om zelf een vakbekwaam hondentrainer te worden,
 2. en graag met mensen en hun hond in de praktijk aan de slag gaat volgens hondvriendelijke trainingsmethoden voor hond én mens.


De Kynologisch Instructeur opleiding bestaat uit drie modulen:

De eerste module Toegepaste Ethologie van de Hond is vooral hondgericht, waarbij  het gedrag van de hond centraal staat. In deze module delen ervaren vakdocenten met jou de meest actuele wetenschappelijke kennis over het gedrag van honden. Met deze gedegen kennis van de ethologische achtergronden ben je in staat om hondengedrag goed te doorgronden en dus beter te begrijpen.

Ook de tweede module Leren bij Honden is vooral hondgericht, met als focus hoe honden leren. Ervaren vakdocenten zoals ethologen en psychologen bespreken de wetenschappelijke leerprincipes die ten grondslag liggen aan de wijze waarop honden leren. Bovendien leer je deze kennis in de praktijk toe te passen aan de hand van trainingsschema’s. De kennis die je in deze module opdoet is een must om slimmer en effectiever je hondenmaatje te trainen of op te leiden.

De derde en laatste module Praktijk Trainen & Instructie geven is mensgericht en staat volledig in het teken van het aanleren van gewenst gedrag in de dagelijkse omgang met de hond. In kleine groepen werk je onder begeleiding van ervaren praktijkdocenten om verder je vaardigheden te bekwamen in het trainen van honden en het geven van instructie aan mensen. Hierbij oefen je in een veilige omgeving en stimulerende setting met je mede-cursisten.

De opleiding is erkend door de Commissie Kynologisch Instructeur (CKI) van de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland.

DogVision voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs en staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Deze DogVision opleiding tot Kynologisch Instructeur is onderscheidend van andere opleidingen vanwege het beoogde niveau van professionaliteit. Na het afronden van deze opleiding ben je in staat om zelf honden op een diervriendelijke en respectvolle maar ook op een effectieve en efficiënte wijze te trainen, zelfs in de uitvoering van complexe oefeningen en opdrachten. Daarnaast ben je ook startbekwaam om bij een hondenschool of kynologische organisatie mensen op verantwoorde manier te begeleiden bij de opvoeding en training van hun hond.

Alle genoemde modulen maken bovendien ook onderdeel uit van de opleiding Gedragstherapie bij Honden.

 • Welzijn en abnormaal Gedrag bij Honden

  Module 5a

  In deze 3-daagse module ligt…

  Lees meer
 • Toegepaste Ethologie van de Hond

  Module 1a

  In deze 6-daagse module leer…

  Lees meer
 • Netwerkkaart

  Op zoek naar hulp bij het gedrag van je hond?
  Zoek hier een door DogVision gediplomeerde gedragstherapeut.

  Lees meer