• Werken in de hondenbranche

  DogVision wordt met enige regelmaat benaderd door werkgevers die een vacature hebben met de vraag...

  Lees meer

Werken in de hondenbranche

DogVision wordt met enige regelmaat benaderd door werkgevers die een vacature hebben met de vraag of wij iemand kunnen adviseren. Om vraag en aanbod van banen in de hondenbranche bij elkaar te brengen stelt DogVision een deel van haar website beschikbaar.Vacature werkgever

(klik op vacature voor mee info)

 • Medewerk(st)er Hondenuitlaatservice  (regio ’s-Hertogenbosch)

  Voor uitbreiding van onze uitlaatservice zijn wij op zoek naar een zelfstandig werkend persoon (ZZP)met passie voor honden. De uitlaatservice werkt in regio ’s-Hertogenbosch, en de uitlaatdagen zijn van maandag t/m vrijdag. Je laat 2x 9 honden uit binnen onze eigen omheinde speelweide nadat je de honden thuis hebt opgehaald. Tijdens de uitlaatrondes begeleid jij de groep intensief. Zo blijft spel leuk voor iedere hond en blijf je leren als het gaat om hondengedrag. Na het ravotten breng je de honden weer veilig thuis. De werktijden zijn niet op de minuut vast te leggen maar elke werkdag wordt de eerste hond om 8.00 uur opgehaald en de laatste hond komt uiterlijk 16.00 uur thuis ?.

  Wat vragen wij van jou voor deze functie?
  • Graag zien we een aantoonbare afgeronde opleiding in hondengedrag.
  • Werkervaring met verschillende honden is een pré
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • In het bezit van rijbewijs B en vol zelfvertrouwen een transportbus durven rijden (ook in de binnenstad). Een eigen bus met veilige kooien al in het bezit hebben is zeer wenselijk.
  • Flexibele instelling
  • Stressbestendig, doorzettingsvermogen en oplossingsgericht kunnen denken en handelen
  • Betrouwbaar, gemotiveerd en punctueel als het gaat om afspraken
  • Communicatief, sociaalvaardig en representatief
  • In lichamelijke goede conditie (veel lopen en wandelen maar ook veel autorijden)
  • Goede zelfbeheersing
  • Wij verwachten commitment van jou als we een samenwerking aangaan: er wachten namelijk iedere werkdag 18 honden op jou, en die staan te trappelen om met je mee te mogen

   

  Wat hebben wij jou te bieden?

  • Interne opleiding door onze gedragsdeskundige
  • Intensieve begeleiding
  • Een volledig team met veel kennis waar je op terug kunt vallen
  • Werkplek waar je iedere dag praktijkervaring op kunt doen in hondengedrag
  • Een volledige bezetting aan honden die graag uitgelaten willen worden
  • Mogelijkheden tot het volgen van een cursus met jouw hond(en) binnen onze hondenschool
  • Facturatie aan klanten en de planning gebeurt via onze eigen administratie
  • Herkenbaar logo voor op je bus. De Lijn uitlaatservice is bekend in regio ’s-Hertogenbosch. Er is voldoende aanwas aan honden. Momenteel werken we zelfs met een wachtlijst.
  • Mogelijke vervanging voor de uitlaathonden mocht je een keer ziek zijn.
  • Honorarium in overleg
    

  Voldoe jij aan deze eisen en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Stuur dan jouw motivatie voorzien van CV en foto naar info@de-lijn.com. Wellicht spreken wij elkaar dan snel!
  Jij wilt natuurlijk ook graag weten met wie je in zee gaat. Kijk dan eens op www.de-lijn.com of bel naar 073-6124405 of 06-53866673.
  We ontmoeten jou graag!

   

 • Kynologisch Instructeur  (Toldijk)

  Hondenschool Consequent uit Toldijk (Gld.) is opzoek naar een (gediplomeerd) kynologisch instructeur.
  Ben jij enthousiast, sociaal zeer vaardig, flexibel, een teamplayer, creatief en houdt je net zo veel van mensen als van honden? Ben je opgeleid om mensen vanuit ‘de positieve methode’ te begeleiden bij het opvoeden van hun hond? Dan ben jij degene die we zoeken!
  We zoeken iemand die tussen de 3 en 8 uur per week les wil geven. Uiteraard ontvang je een vergoeding voor de gegeven lessen.
  Voor meer info neem contact op met:
  Jolyn Holtvluwer
  Tel: 06-10762337
  Mail: info@hondenschoolconsequent.nl
  Web: www.hondenschoolconsequent.nl
   

   

 • Kynologisch Instructeur  (Ede/Bennekom)

  Wij zijn op zoek na een parttime Kynologisch instructeur voor ons jong en dynamisch bedrijf die ons team komt versterken. Wij geven diverse cursussen voor hond en baas, privé lessen en honden sporten zoals Dog Bootcamp en hoopers.

  Functie eisen

  Als geschikte kandidaat heb/ben jij:
  - Opleiding tot kynologisch instructeur
  - Praktijk ervaring
  - Affiniteit in rassenkennis en gedrag
  - Betrokkenheid/verantwoordelijkheid/flexibel
  - Klantgericht
  - samenwerken in teamverband
  - Pro-actief
  - Bereid en kundig om een leuke en leerzame les neer te zetten
   

  Wanneer u zelfstandig les kan geven zal er een vergoeding tegenover staan. Wij verzorgen bedrijfskleding, bedrijfsuitjes, leuke werksfeer en uitbereidingsmogelijkheden voor in de toekomst.
  Interesse of vragen?
  Herken je jezelf in dit profiel? Reageer dan middel van een email te sturen naar Info@hondenschoolbebrave.nl met een uitleg waarom we u nodig hebben en een cv.
  Voor informatie over deze functie kan u contact opnemen met Michelle van Veldhuizen, 06 4884 3079.
  Wil je meer weten over onze Hondenschool, kijk dan op www.hondenschoolbebrave.nl.

   

 • Instructeur geleidehonden (KNGF)

  Bij KNGF Geleidehonden staan mens en dier centraal. Het opleidingscentrum leidt honden op voor mensen met een visuele beperking en lichamelijke functiebeperking, kinderen met autisme en oud-geüniformeerden met PTSS. Deze ‘honden met een missie’ bieden hun baas onafhankelijkheid, mobiliteit en onvoorwaardelijke vriendschap. De afdeling Training en Cliëntenzorg is op zoek naar nieuwe instroom voor de interne opleiding tot instructeur geleidehonden.

  Instructeur geleidehonden

  Als instructeur bent u verantwoordelijk voor de opleiding van blindengeleidehonden en de instructie en begeleiding van visueel gehandicapte cliënten in het werken met hun geleidehond. U heeft circa vijf honden onder uw hoede, die u dagelijks traint tot professionele geleidehonden en uiteindelijk in zo’n zeven maanden aflevert.

  Eerst een intensieve interne opleiding
  Om een gekwalificeerd instructeur te worden, leiden wij u gedurende drie jaar intern op. Bij de start is gevorderde kennis van hondengedrag en ervaring in het trainen van honden en hondeneigenaren van belang, omdat u in de opleiding al direct in de praktijk bezig bent. U begint uw opleiding als trainer in opleiding, wordt vervolgens trainer en groeit uit tot instructeur. Daar waar u als trainer in opleiding nog “aan de hand wordt genomen”, wordt van een instructeur juist veel zelfstandigheid en initiatief gevraagd. In de eindfase coacht en begeleidt u visueel beperkten, om hen te leren samenwerken met hun geleidehond.

  Uw profiel: hoge eisen
  Aan instructeurs stellen wij hoge eisen op diverse gebieden. Naast “honden-mens” bent u vooral ook een “mensen-mens”. Uw kandidatuur voor geleidehondeninstructeur komt voort uit een bewuste keuze voor het vak. U beschikt over een goed analytisch vermogen (HBO werk- en denkniveau, waarbij wij minimaal een diploma MBO 4 vragen) en u heeft kennis van hondengedrag en ervaring in het trainen van meerdere typen honden. Ervaring met lesgeven aan hondenbezitters is een duidelijke pré. U bent goed in het analyseren van (honden)gedrag, u ziet nuances en bent bij uitstek in staat om ontwikkeling van gedrag doelgericht te sturen. U bent emotioneel weerbaar en een collega op wie wij kunnen bouwen. U heeft een stevige werkinstelling, geen 9-tot-5-mentaliteit en bent fulltime beschikbaar. Dagelijks vroeg beginnen en vele kilometers lopen zijn voor u geen probleem. U beschikt over een uitstekende lichamelijke conditie, bent in bezit van een rijbewijs B en woont op redelijke reisafstand van Amstelveen of bent in de gelegenheid daar naar toe te verhuizen.

  Wij bieden: unieke functie
  Wij bieden een unieke functie in een organisatie met zeer betrokken mensen, die staan voor hun taak. Uw startsalaris als trainer in opleiding is € 1.900,- en loopt als instructeur uit tot maximaal € 3.100,- bruto per maand.

  Met het oog op een evenwichtige samenstelling van het team nodigen wij met name mannen uit om te solliciteren. Dit kan door uw sollicitatiebrief mét cv naar info@geleidehond.nl te sturen o.v.v. Sollicitatie instructeur geleidehonden. Houdt u rekening met een uitgebreide selectieprocedure die meer dan gemiddeld tijd in beslag zal nemen.


   

 • Stagiaire Instructeur

  De Hondenacademie
  De Hondenacademie (regio Den Bosch – Eindhoven) is een school die hondenbezitters coacht om goed met hun hond om te gaan. In iedere opvoedcursus bieden we een gevarieerd aanbod van praktijkoefeningen en advies op hoogwaardig niveau. Cursisten krijgen bij start van de cursus een professioneel lestijdschrift waar per les alle oefeningen met foto’s erin staan. Soms geven we ook advies op maat over huisregels. We geven vooral indoor les in een minder prikkelrijke omgeving voor een beter resultaat. Eigen trainingshal van 180 m2 met kantine erbij, praktijkgerichte lessen op een persoonlijke manier en klantgericht. Per oktober 2015 heeft De Hondenacademie een franchiselocatie in Waalwijk waar dezelfde cursussen en workshops gegeven worden. De professionele centrale website, de huisstijl, de lestijdschriften en de gedegen interne begeleiding tot instructeur/coach voor gehoorzaamheid op hoger niveau zijn onze sterke punten.

  Stage lopen als instructeur & samenwerking daarna
  Graag kom ik in contact met je als je de opleiding DogVision Gedragstherapie volgt, en je voor Module 2 een stageadres zoekt. Mocht je Module 2 al gedaan hebben dan zijn er ook mogelijkheden voor een stage: onze focus is bij het optimaal inzetten van theorie en advies op maat, afgewisseld met praktijkoefeningen die het beste passen bij wat een cursist nodig heeft. Dit inzicht, deze klantgerichtheid en flexibiliteit leren we je graag. Het liefst willen we een vruchtbare samenwerking, ook ná je stageperiode: bij ons les gaan geven in opvoeding of sport, of wie weet, met een eigen locatie als franchisenemer.

  Welke gedragstherapeut-in-opleiding met talent voor lesgeven in opvoeding/hondensport wil hierover met ons kennismaken ? Samen kunnen we brainstormen over je stage en daarna mogelijkheden voor samenwerking. Neem een kijkje op onze site: www.hondenacademie.nl en bel of mail me: 0411-601018 en info@hondenacademie.nl

  Leuk om kennis met je te maken,
  Claudia van der Ham De Hondenacademie

 • Hondentrainers m/v (vrijwilligersfunctie)

  Stichting Hondenschool Teamspirit Amersfoort is op zoek naar:

  Hondentrainers zowel ervaren als onervaren m/v (vrijwilligersfunctie)

  Om ons trainersteam te versterken zoeken wij enthousiaste mensen die willen werken met honden en mensen. Het doel van de hondenschool is om op plezierige en diervriendelijke wijze de samenwerking tussen hond en baas te verbeteren. Door (gedrags)problemen te verhelpen en te voorkomen, probeert de hondenschool eraan bij te dragen dat minder honden in het asiel belanden. De cursus is toegankelijk voor alle honden.

  Ervaren trainers:
  Als gediplomeerd en ervaren trainer ga je als vrijwilliger wekelijks lesgeven aan groepen hondenbezitters die met hun hond deelnemen aan de cursus. Het doel is hondenbezitters te begeleiden bij de (her)opvoeding van hun huisdier. Dit kunnen zowel zeer jonge honden als volwassen honden zijn. Daarnaast wordt van iedere trainer verwacht dat hij zijn steentje bijdraagt in alle hand- en spandiensten. Van gediplomeerde trainers verwachten wij de bereidheid om bij te scholen in de lesmethode die onze hondenschool hanteert.

  Onervaren trainers:
  Heb je nog geen ervaring in lesgeven aan hondenbezitters, dan doorloop je eerst een snuffelstage van 3 maanden. Bij geschiktheid wordt er een vervolgopleiding geboden, eerst via Hondenschool Teamspirit zelf en eventueel later via een externe opleiding om je tot gediplomeerd trainer op te leiden.
  De opleiding is praktijkgericht, maar bevat uiteraard ook veel theorie.
  Iedere week ben je actief op het veld bezig om het geleerde in praktijk te brengen.

  Tijdsbesteding:
  Hondentrainer worden vergt tijd en investering. Daarom verwachten wij van iedere vrijwilliger dat hij/zij in ieder geval tijdens de opleidingsperiode er iedere zondag van 9 tot 13 uur is. Heb je eenmaal het niveau bereikt dat je zelfstandig trainingen kunt geven, dan wordt in overleg bepaald hoeveel trainingsuren je gaat geven.
  Verder wordt er ongeveer eens in de twee maanden vergaderd en houden we minimaal twee keer per jaar een theorieavond.

  De voorbereiding voor trainingen en/of opleiding vergt ongeveer 2 tot 4 uur per week.

  Profiel:
  Minimaal 25 jaar
  Doorzettingsvermogen
  Teamworker
  Sterke communicatieve eigenschappen
  Initiatiefrijk
  Enthousiast
  Goede gezondheid
  Bereidheid om minimaal twee jaar bij ons te blijven werken
  Ruime ervaring met honden (eigen hond is een pre)
  Uiteraard kun je goed met honden overweg, maar je moet het ook leuk vinden om met mensen om te gaan.

  Wij bieden:
  Een leuke bijbaan (onbetaald) als hondentrainer bij een gezellige, maar professionele hondenschool. Een enthousiast team vrijwilligers zijn je directe collega's.
  Opleidingsmogelijkheden om je te bekwamen in het lesgeven aan zowel honden als mensen en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen op het gebied van hondengedrag door middel van bijscholingen.

  De trainingen worden gegeven op het veld op Sportpark Zielhorst in Amersfoort.

  Interesse?
  Heb je interesse, neem dan contact met ons op.
  Email: hs.teamspirit@gmail.com
  Telefoon: 06-23546260
   

   

 Gebruiksvoorwaarden

 • Deze gebruiksvoorwaarden regelen de dienstverlening van DogVision aan de gebruikers van ‘werken in de hondenbranche’.
 • Door het gebruik van deze dienst, aanvaardt u deze Gebruiksvoorwaarden.
 • Alleen vacatures van werkgevers komen voor plaatsing in aanmerking.
 • DogVision is en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud van de vacatures.
 • Alleen de adverteerder draagt verantwoordelijkheid voor de inhoud van de vacatures.
 • De vacatures zijn niet onderworpen aan enige vorm van voorafgaande moderatie door DogVision. DogVision oefent geen controle uit over de kwaliteit, veiligheid of rechtmatigheid van de werkaanbiedingen  of de juistheid van de informatie die adverteerders aan gebruikers geven.
 • De werkzoekende dient rechtstreeks contact op te nemen met het contactadres in de vacature.
 • DogVision is op geen enkele wijze betrokken bij de onderhandelingen tussen werkgevers en werkzoekende.
 • Er kan niet gecorrespondeerd worden over de vacatures met DogVision.
 • De gebruiker ontslaat DogVision uitdrukkelijk van alle aansprakelijkheid met betrekking tot schadeclaims of vorderingen door de gebruiker of door derden, die voortvloeien uit vacatures geplaatst op de website van DogVision.
   
 • Werken in de hondenbranche

  DogVision wordt met enige regelmaat benaderd door werkgevers die een vacature hebben met de vraag...

  Lees meer